Η Βραζιλία προτείνει τη θεραπεία του Covid-19 με κουρκουμίνη

Η κουρκουμίνη βρίσκεται στη ρίζα του κουρκουμά

Βραζιλιάνοι επιστήμονες πρότειναν τη χρήση κουρκουμίνης, μιας ουσίας από τη ρίζα του κουρκουμά, ως μέρος νανοδομημένων φαρμάκων για τη θεραπεία της λοίμωξης από κορονοϊούς .

Τα ευρήματα των ερευνητών δημοσιεύονται στο περιοδικό Biomedicine and Pharmacotherapy.

Οι επιστήμονες συνέδεσαν την πιθανή χρήση της κουρκουμίνης ως αντιιικού παράγοντα κατά της νόσου με την ικανότητά της να καταστέλλει τα ιικά ένζυμα. Ρυθμίζει την ιική ρύθμιση, συνδέεται με υψηλή αποτελεσματικότητα με την κύρια ιική πρωτεάση, η οποία παίζει βασικό ρόλο στην αντιγραφή και αναστέλλει την προσκόλληση και την είσοδο του ιού στο κύτταρο ξενιστή, ανέφερε η μελέτη.

Όπως ανακάλυψαν οι συγγραφείς της, η κουρκουμίνη εμποδίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ του ιού SARS-CoV-2 και των ανθρώπινων κυττάρων-στόχων, καταστέλλοντας τόσο την ακίδα πρωτεΐνης του ιού, με την οποία προσκολλάται στο κύτταρο, όσο και τους υποδοχείς ACE2, μέσω των οποίων εισέρχεται ο ιός το κύτταρο.

Οι επιστήμονες έχουν επίσης δημιουργήσει νανοδομημένα συστήματα παράδοσης κουρκουμίνης που χρησιμοποιούν νανογαλακτώματα, νανογέλες, μικκύλια, νανοσωματίδια και λιποσώματα ως φορείς.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!