Βρέθηκε σκελετός αληθινής Αμαζόνας στην Αρμενία;

Οι γυναίκες μαχητές είχαν περιγραφεί σε μερικούς από τους πιο γνωστούς αρχαίους ελληνικούς μύθους. Σύμφωνα με πηγές, οι Αμαζόνες ζούσαν στην περιοχή του Καυκάσου, όπου πλέον βρίσκεται η Αρμενία.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα απομεινάρια μίας πολεμίστριας που θυμίζει Αμαζόνα και πέθανε κατά τη διάρκεια μιας μάχης που χρονολογείται την Σιδηρουν Εποχή 2.500 χρόνια πριν, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο σκελετός της γυναίκας βρέθηκε στη νεκρόπολη Bover I, σε ύψωμα της Αρμενίας.

«Πέθανε σε μάχη σε ηλικία 20 ετών», σύμφωνα με την Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Δημοκρατίας της Αρμενίας με επικεφαλής την Anahit Khudaverdyan, δείχνοντας τις ουλές στο οστό του πυελού.

«Οι τραυματισμοί της δείχνουν ότι έχει χτυπηθεί από σπαθί και πέθανε από ένα πιο αιχμηρό αντικείμενο. Υποθέτουμε ότι πέθανε κατά τη διάρκεια της μάχης», δήλωσε η επικεφαλής ερευνητής.

Πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, έζησε τη ζωή της ως μαχήτρια καθώς βρέθηκαν πληγές και από τόξο. Οι αρχαιολόγοι καταλήγουν ότι τα κόκαλά έχουν σημάδια που δείχνουν ότι είχε αναρρώσει από αυτόν τον τραυματισμό.

Τα κόκαλά της δείχνουν επίσης ότι ήταν μια επιδέξια αναβάτης αλόγου και τοξοβόλος. «Μία επαγγελματίας πολεμίστρια» , όπως την περιγράφουν στην έρευνά τους

«Οι μύες της ήταν δυνατοί, γεγονός που μας δείχνει ότι ήταν τοξοβόλος», δήλωσε η  Anahit Khudaverdyan.

Την ίδια ώρα, η νεαρή γυναίκα φαίνεται ότι ήταν από την υψηλή κοινωνία, καθώς στον τάφο της βρέθηκαν αντικείμενα αξίας. Ανάμεσα σε αυτά υπήρχαν και κοσμήματα. Πέρα από το μικρό της μέγεθος, περίπου 1,65, φαίνεται ότι έζησε μεταξύ του 6ου και 8ου αιώνα προ Χριστού και γι΄αυτό το λόγο έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για Αμαζόνα, μία ατρόμητη γυναίκα μαχητής, όπως ακριβώς έχουν περιγραφεί στους αρχαίους ελληνικούς μύθους.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές από εκείνη την περίοδο, οι Αμαζόνες δεν ήταν αποκύημα της φαντασίας, καθώς γυναίκες με αντίστοιχη περιγραφή είχαν καταγραφεί στην περιοχή του Καυκάσου.


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!