“Υστερική” κι ‘επικίνδυνη” χαρακτηρίζουν την Γκρέτα Τούνμπεργκ ακόμα κι αυτοί που υπερασπίζονται την Κλιματική Αλλαγή

Η κριτική δεν έρχεται από αυτούς που αμφισβητούν το αφήγημα της Κλιματικής Αλλαγής, κάθε άλλο, έρχεται από αξιωματούχους υπέρμαχους της.

Ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας φάνηκε αρκετά ενοχλημένος από τη Γκρέτα Τούνμπεργκ όταν ρωτήθηκε για αυτήν σε μια τηλεοπτική συνέντευξη και είπε ότι θα πρέπει να σταματήσει την τόνωση της κατάθλιψης για την κλιματική αλλαγή.

Ο Jean-Michel Blanquer είπε ότι δεν ήταν σίγουρος αν η Γκρέτα έχει χειραγωγηθεί από κάποιον μετά την παράσταση του στα Ηνωμένα Έθνη, αλλά αυτό που ήταν σίγουρος ήταν ότι θέλει να σταματήσει να είναι τόσο θλιβερή και να κάνει σε όλους κακό.

“Κάποιος δεν πρέπει να δημιουργήσει μια γενιά καταθλιπτικών ανθρώπων για το θέμα της κλιματικής αλλαγής”, είπε, και την παρότρυνε να περνά χρόνο για να βρει εποικοδομητικές λύσεις.

Ο Blanquer είπε ότι η ακτιβίστρια του προκάλεσε έναν συνδυασμό συμπάθειας και επαγρύπνησης: “Συμπάθεια γιατί η αιτία είναι καλή”, εξήγησε, “αλλά πρέπει να τραβήξουμε αυτό το φρενήρη τρόπο”. Και πρόσθεσε για την υποτιθέμενη αδράνεια τους για την κλιματική κρίση, “Η Γαλλία είναι η «ατμομηχανή» στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Πρέπει να υποστηριζόμαστε και να μην κρίνουμε”, είπε.

«Μαζική υστερία»: Γερμανοί νομοθέτες προειδοποιούν ότι ο ακτιβισμός της Γκρέτα Τούνμπεργκ απειλεί την ορθολογική συζήτηση

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΙΩΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΤΕ!”

Αυτά κι άλλα πολλά περιείχε το υστερικό θέατρο της 16χρονης στα Ηνωμένα Έθνη όπου το πλέον σουρεαλιστικό ήταν τα χειροκροτήματα του κοινού στο οποίο μιλούσε κι έβριζε.

Ο βουλευτής Roderich Kiesewetter, μέλος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), δήλωσε ότι η Γκρέτα Τούνμπεργκ επιχειρούσε να κάνει μπούλινγκ σε όσους αναζητούν έναν διάλογο για περιβαλλοντικά ζητήματα, γεμάτο σεβασμό, και βασισμένο σε γεγονότα.

“Habt meine Kindheit gestohlen”: Emotionale Greta Thunberg klagt vor UN an

Auf dem UN-Klimagipfel spricht Greta Thunberg vor den Spitzen der Weltpolitik. In ihrer emotionalen Rede klagt sie die Anwesenden an, die Träume ihrer Generation gestohlen zu haben. Die 16-Jährige..

Οποιοσδήποτε θέλει να επιχειρηματολογήσει ορθολογικά, έχει ήδη αποθαρρυνθεί από την αρχή”, έγραψε, προσθέτοντας ότι η αντικειμενικότητα εκτοξεύτηκε από το παράθυρο.

Ένας άλλος εκπρόσωπος του CDU, η Jana Schimke, κατηγόρησε την 16χρονη για την εξάπλωση της “αρχικής μαζικής υστερίας”.

Ο Gerd Müller, ο Υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, σημείωσε σε απάντηση στα μαχητικά λόγια της “ακτιβίστριας” ότι «η προστασία του κλίματος δεν ξεκινά με τη Greta Thunberg».

Στην Ελλάδα, φυσικά όλα τα ΜΜΕ αναδημοσίευσαν τον υστερικό παραλήρημα της άνευ κρίσης και κριτικής, όπως πάντα πιστά στο “κόπι πάστε” και στον μιμητισμό.

Το κορυφαίο σχόλιο του Τραμπ

Με… το γνωστό “Τραμπικό” χιούμορ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και λάτρης του τουίτερ έγραψε:

“Φαίνεται σαν ένα πολύ χαρούμενο νεαρό κορίτσι που προσβλέπει σε ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον. Πόσο ωραίο να την βλέπεις!”

Ενσωματωμένο βίντεο


Μην αμελήσετε να κάνετε Μου αρέσει! στη νέα μας σελίδα στο facebook!
Ευχαριστούμε πολύ!